Transformational Bodywork 

...................................................................Privé Yoga les voor Mannen

Ik richt me op het lesgeven aan mannen.  Waarom? Omdat vrouwen vaak graag naar een yogaschool gaan en mannen dat vaak graag vermijden.... ;-)  

De voordelen van een privé les zijn oneindig.  De les wordt helemaal afgestemd op jouw lichaam, jouw wensen, jouw behoeften.  De les plan je in wanneer het jou uitkomt en kan indien gewenst gecombineerd worden met Thaise Yoga Massage op de mat.  Indien je graag samen met een vriend les wilt hebben kan dat uiteraard in overleg ook.

De lessen die ik geef zijn in Traditionele Hatha Yoga stijl en/of Yin Yoga. Bij zowel Hatha als Yin  integreer ik pranayama (ademhalingsoefeningen) en meditaties.  

In tegenstelling to Vinyasa (flow) houd je bij Hatha de houdingen langer vast.  Het lijkt op alignment yoga waarbij je tijd neemt om de houding (asana) volledig uit te voeren. Zoals zo mooi gezegd, het effect van de houding begint pas wanneer je uit de houding wilt gaan. Hoe meer effect je wilt, hoe langer je probeert in de houding te blijven.

Yin Yoga is gericht op het verzorgen en versterken van je pezen, bindweefsel en gewrichten. De focus ligt op het ontspannen van je lichaam terwijl je 3 tot 5 minuten dezelfde houding aanneemt en diep en bewust ademt. Zo rek je dieper liggende spieren en maak je het bekkenbodem gebied los.

Alle houdingen bij Hatha en Yin stem ik geheel af op jouw behoeften. Per sessie maak ik in overleg met jou een protocol en zo bouwen we per sessie voort op wat jij wilt bereiken. En met bereiken bedoel ik niet dat je moet presteren.  Yoga is een innerlijke reis.  Ons lichaam gebruiken we als middel om ruimte en rust te vinden. 

Aan het einde van een toch wel intensieve Hatha sessie, waarbij je heel wat vuur in je opstookt (YANG), zorg ik ervoor dat je weer rustig afkoelt (YIN). De eindontspanning is net zo belangrijk als de inspanning tijdens de les. Alles draait om balans.

"A person is said to have achieved yoga, union with the Self, when the perfectly disciplined mind achieves freedom from all desires, and becomes focussed only on the Self alone." (Bhagavad Gita, 6:1)