"Holding Space for You" 

..........................................................................Wat ik geef 

I am a Space Creator ......  Ik geef ruimte - verruiming - ruimtelijk inzicht  

Wanneer we ervaren dat we een probleem hebben, vast zitten in een situatie of fase van ons leven, dan kan dit belemmerend voelen.  

Het kan zijn dat je echt in een hele moeilijke en verdrietige situatie zit waardoor je even niet weet hoe je daaruit kan komen. Denk aan het meemaken van een ziekteproces, het overlijden van een dierbare of zelf in een laatste levensfase zitten, het verbreken van een relatie, verlies van een baan of gewoon het proces van ouder worden, alles is persoonlijk.

Het kan óók zijn dat je je leven eigenlijk prima invulling hebt gegeven en blij bent met alles.  De realisatie, dat je eigenlijk alles goed op de rit hebt, maar je wellicht jezelf een beetje verloren bent in de ratrace van het huidige bestaan.  Je bent jezelf en je échte behoeften en verlangens een beetje verloren.

De behoefte hebben aan verandering - stap 1 is dan ruimte creëren!

Loslaten is waar het leven om gaat, en loslaten kan alleen door ontspanning.  Wanneer je loslaat kan dit bevrijdend voelen én het kan ook een enorm gevoel van verlies en rouw teweegbrengen.  Het gevoel van leegte heeft vaak een negatieve lading, terwijl leegte juist ruimte biedt voor al het nieuws waarmee je het wilt vullen.

Dus; wat geef ik?

1. Ik geef je de gelegenheid en de ruimte om te praten, ik luister en ik hoor wat je zegt.  "Holding Space" is wat ik doe.  

Ons hoofd stroomt over en wanneer we gaan praten komt er een waterval aan informatie uit.  Ontladen is soms goed om ruimte te creëren voor rust.  Ik geef je de ruimte om te vertellen wat er in je omgaat, zonder oordeel, zonder iets daarin te willen veranderen, zonder je te beoordelen of je een gevoel te geven dat je het inderdaad allemaal anders moet of kan doen. Het praten is van waarde, juist óók in een onsamenhangende stroom van woorden zit waarheid.


En dan is het belangrijk om de balans weer te vinden.  Tijdens praten zitten we vaak op de actieve modus, gericht iets willen verwoorden en uitleggen en onderzoeken.  Je innerlijke systeem heeft na het praten ook stilte nodig want in de stilte liggen veel antwoorden verscholen.  Het is als de pauze tussen twee noten in een muziekstuk.  Wanneer je alle noten tegelijk zou spelen hoor je de melodie niet.  Wanneer je tussen de noten  "spaties" zet, stilte verwerkt, dan opeens hoor je dat al die noten achter elkaar een melodie vormen. 


2. Middels Transformational Bodywork en Energy Healing geef ik jou de gelegenheid een versnelling lager te schakelen en bij je eigen kern te komen. Alles draagt bij aan het creëren van ruimte in jouw weefsels, jouw energetisch systeem, fluidity stimuleren zodat alles vrij kan stromen.  Jij en ik bestaan uit energie en energie kan je sturen. Je kan jezelf activeren en je kan jezelf tot rust brengen. 

Wat vaak niet begrepen wordt is de kracht van stilte. Je gedachten zijn niet altijd te vertrouwen, meningen van anderen, twijfel in jezelf, alles draagt bij aan een continue veranderend beeld van de werkelijkheid.  Dit is de reden dat ik de bodywork sessies graag in stilte geef, we praten dan niet. 

Zoals Yin en Yang is het de kunst om een gebalanceerd samenspel te creëren. Innerlijke rust is een staat van balans en verbinding.  Ik fasciliteer jou in het vinden van rust; ik gebruik mijn handen om jouw lichaam naar stilte te brengen, en jouw hele "zijn" zo naar een diepere staat van emotionele, mentale en energetische balans te begeleiden.