Bodywork & Energy Healing

...................................................................Verschillende soorten Holistische massage/bodywork


Hawaiiaanse Lomi Lomi Massage

De kracht van zacht,...... Deze Lomi Lomi volledige lichaamsmassage is gericht op diepe ontspanning en holistische genezing. De bewegingen kunnen vergeleken worden met de golven van de oceaan die energieblokkades opheffen, spanning in het lichaam wegspoelen en de natuurlijke energiestroom in het lichaam stimuleren.  Het helpt om fysieke en emotionele spanningen los te laten en de energie een nieuwe richting te geven.  De massage wordt uitgevoerd met mooie, lange, vloeiende bewegingen over de volledige lengte van het lichaam waarbij voornamelijk met het zachte deel van de onderarmen wordt gemasseerd. Er wordt veel warme olie gebruikt.

Deze zachte holistische massage is niet gericht op het corrigeren van jouw lichaam maar op oordeelloos accepteren en waarderen hoe jouw lichaam nu is. Wanneer jij je helemaal kan overgeven aan de ontspanning zal je ervaren dat deze massage tot veel diepere lagen van je systeem inwerkt dan huid, spieren en pezen.  Het ontspant zowel je fysieke, mentaal/emotionele als je energetisch lichaam.  De balans is wat deze massage holistisch maakt en diepe rust geeft.


Alchemy of Touch - Transformational Bodywork

Deze bijzondere vorm van lichaamswerk combineert Deep Tissue, Fluid Touch, Joint Mobilization, Fascia Release, Chi Energy Release, Digital Pressure, Thai Yoga Stretches, Holistic Touch, Meditation, Polarity Energy Work, Visceral Touch en nog zoveel meer.  

De nadruk bij de ontvanger ligt op het uitademen, het loslaten, wat het parasympatisch zenuwstelsel ondersteunt. Het is het spelen en opzoeken van de grens van pijn en plezier.  Op deze cruciale overgang komt de CHI (energie) vrij en wordt de Bliss Body geactiveerd.

In vergelijking tot Lomi Lomi masssage wordt bij deze massage bijna geen olie gebruikt.  De communicatie tussen ontvanger en de gever is ook van belang, het afstemmen van grenzen en het samensmelten en verenigen op het meditatieve vlak, de "emptiness where all exists". 

Waar bij Lomi Lomi altijd het hele lichaam wordt gemasseerd kan je bij Alchemy of Touch gericht werken op een klacht, op een gebied dat voor wat voor reden dan ook aandacht nodig heeft.  Dit kan rug/nek/schouder gebied zijn, benen, of juist de buik.  

De buik wordt vaak vergeten of bewust vermeden terwijl dit de plek is waar al je organen zich nestelen, waar alle bindweefsel verbindingen zijn naar je ledenmaten.  Los van het behandelen van de organen kan de psoas spier (een psycho-somatische spier) prachtig behandeld worden.  Dit is de enige spier die jouw bovenlichaam met jouw benen verbindt.  Bij een te strakke psoas spier kan je rugpijn, buikpijn en pijn in de benen krijgen.  Echter, dit is ook de spier waar veel spanning op kan komen te staan bij teveel mentale stress en een periode van intensieve emotie.  Door de spier te laten ontspannen zal je een enorme ontlading voelen, zowel fysiek als mentaal als emotioneel.