Bodywork & Energy Healing

...................................................................Holistische massage

Elk persoon is uniek, en dus is elke massage ook uniek afgestemd op de persoon, het moment, in het "nu".  

Wanneer je een week vantevoren een massage plant weet je eigenlijk helemaal niet hoe jij, jouw lijf, jouw gevoel op de dag van de massage zal zijn.  Daarom is het altijd weer een verrassing wat zich aandient.  

In mijn massages maak ik gebruik van zowel de filosofie en technieken van Alchemy of Touch als de stroming van Hawaiiaanse Lomi Lomi.  Beide hebben een unieke holistische benadering en werkt de massage door op vele lagen, fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Holistische massage is niet gericht op het corrigeren van jouw lichaam maar op oordeelloos accepteren en waarderen hoe jouw lichaam nu is. Wanneer jij je helemaal kan overgeven aan de ontspanning zal je ervaren dat deze massage tot veel diepere lagen van je systeem inwerkt dan huid, spieren en pezen.  Het ontspant zowel je fysieke, mentaal/emotionele als je energetisch lichaam.  De balans is wat deze massage holistisch maakt en diepe rust geeft.


Alchemy of Touch - Transformational Bodywork

Deze bijzondere vorm van lichaamswerk combineert Deep Tissue, Fluid Touch, Joint Mobilization, Fascia Release, Chi Energy Release, Digital Pressure, Thai Yoga Stretches, Holistic Touch, Meditation, Polarity Energy Work, Visceral Touch en nog zoveel meer.  

De nadruk bij de ontvanger ligt op het uitademen, het loslaten, wat het parasympatisch zenuwstelsel ondersteunt. Het is het spelen en opzoeken van de grens van pijn en plezier.  Op deze cruciale overgang komt de CHI (energie) vrij en wordt de Bliss Body geactiveerd.

De communicatie tussen ontvanger en de gever is van groot belang, het afstemmen van grenzen en het samensmelten en verenigen op het meditatieve vlak, de "emptiness where all exists".   

Hawaiiaanse Lomi Lomi Massage 

De kracht van zacht,...... De bewegingen kunnen vergeleken worden met de golven van de oceaan die energieblokkades opheffen, spanning in het lichaam wegspoelen en de natuurlijke energiestroom in het lichaam stimuleren.  Het helpt om fysieke en emotionele spanningen los te laten en de energie een nieuwe richting te geven.  De massage wordt uitgevoerd met mooie, lange, vloeiende bewegingen over de volledige lengte van het lichaam waarbij voornamelijk met het zachte deel van de onderarmen wordt gemasseerd. 

Extra aandacht voor de buik

De buik wordt vaak vergeten of bewust vermeden terwijl dit de plek is waar al je organen zich nestelen, waar alle bindweefsel verbindingen zijn naar je ledenmaten.  Los van het behandelen van de organen kan de psoas spier (een psycho-somatische spier) prachtig behandeld worden.  Dit is de enige spier die jouw bovenlichaam met jouw benen verbindt.  Bij een te strakke psoas spier kan je rugpijn, buikpijn en pijn in de benen krijgen.  Echter, dit is ook de spier waar veel spanning op kan komen te staan bij teveel mentale stress en een periode van intensieve emotie.  Door de spier te laten ontspannen zal je een enorme ontlading voelen, zowel fysiek als mentaal als emotioneel.